Başakşehir İBB Akşemsettin Ortaokulu, uyguladığı “Hobi Atölyesi” faaliyeti ile dersleri daha eğlenceli hale getiriyor.
El becerilerinin kazandırıldığı Teknoloji ve Tasarım dersinin ‘hobi’ olarak işlendiği atölyede öğrenciler, hem sosyalleşiyor hem de öğreniyor.
İBB Akşemsettin Ortaokulu, uzun süredir uyguladığı Hobi Atölyesi ile dersleri sıkıcı ve teorik olmaktan çıkartıp eğlenceli ve pratik bir hale getiriyor. Atölyede öğrenciler; bez çanta boyamadan waffle yapımına, seramik obje üretiminden dikiş-nakışa kadar birçok faaliyeti bizzat yaparak hem el becerilerini geliştiriyor hem de sosyalleşiyor.
Amaç: çocukları tabletten uzaklaştırmak
İBB Akşemsettin Ortaokulu Teknoloji ve Tasarım öğretmeni Yasemin Güler, eğitmenliğini yaptığı Hobi Atölyesi’yle ilgili olarak, “Çocukları tabletten ve telefondan uzaklaştırıp sosyalleşmelerini sağlamak amacıyla başlattığımız bu atölye sayesinde öğrencilerimizde çok olumlu değişimler gözlemliyoruz” dedi.
“Çocuklar mutlu oluyor”
Çocukların derslerde bizzat ürettiği objeleri evlerine götürüp sakladıklarını belirten Güler, “Böylelikle her çocuk bir ürün tasarlamanın özgüvenini yaşıyor ve mutlu oluyor” diye konuştu.
Kaneviçe, yemek, dikiş, seramik, yağlı boya tablo yapımı gibi birbirinden farklı faaliyetlerin gerçekleştirildiği Hobi Atölyesi’nde her hafta farklı bir sınıf etkinlik düzenliyor.